Home Contact Sitemap
Terug | RSS Feed

Chinatour 2013-2014


 

Op 26 december was het weer zover: we vertrokken voor de tweede keer richting China. Dit keer was ons reisdoel Peking en omstreken zijn. Tijdens onze 10-daagse tournee hebben we een 5-tal concerten gegeven waarvan enkele in Peking.

Deze reis onderstreepte wederom onze doelstellingen:

Culturele uitwisseling: de mensen in China laten kennismaken met onze orkestsamenstelling en 'onze' muziek. Omgekeerd hebben wij diverse Chinese stukken en liederen op onze lessenaar gezet. Wij hebben Nederland en Limburg in het bijzonder, in beeld gebracht door onder andere een diashow.  We hebben hiermee veel mensen kunnen bereiken want de theaters waar wij concerteerden zijn zeer groot: vanaf 1500 zitplaatsen die telkens ruim bezet waren. Verder hebben en zullen nog workshops plaats vinden onder leiding van onze professionele musici aan Chinese jeugdorkesten. Op 13 juli 2013 heeft reeds de eerste workshop plaatsgevonden in Nederland. Een Chinees schoolorkest heeft toen Nederland bezocht.

De samenstelling van ons orkest was wederom zeer divers: Jeugdige talenten, professionele muzikanten en amateurs die ook solistisch van zich hebben laten horen. Dit alles onder leiding van de vakkundige Belgische dirigent Norbert Nozy.