Home Contact Sitemap

Projecten >>

Pinksterconcert 2012

Pinksterdag 2012, aan het einde van een feestelijke dag vol optredens van diverse harmonieën en fanfares, hebben wij een mooi programma laten horen onder leiding van Ivan Meylemans in samenwerking met drie solisten: In het Tuba concerto van Vaughan Williams was Bart Deckers de Bastuba solist. Ruud Breuls speelde de trompet solo's en Leo Janssen de saxofoon solo's in de Symphonic Jazz suite van Frank Bencriscutto.

 

Ivan Meylemans is zijn muzikale carrière gestart op slagwerk en trompet. Op zijn zestiende kreeg hij de kans om trombone te leren spelen. Hij was zo getalenteerd dat hij na drie jaar al in het BRT orkest meespeelde en naar vijf jaar werd aangenomen bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Naast trombone heeft Ivan ook directie gestudeerd. Na dertien jaar heeft hij zijn functie bij het KCO als trombonist vaarwel gezegd om zich geheel op zijn directie carrière te kunnen richten. Hij werd assistent dirigent bij het KCO. Tevens is hij veelvuldig gast dirigent bij gerenommeerde orkesten in binnen en buitenland.

 

Ruud Breuls studeerde op trompet af aan het conservatorium in Amsterdam in 1988. Aan dit zelfde conservatorium is hij sinds 1990 docent jazz-trompet. Sinds 1996 is Ruud trompet-solist van het Metropole orkest.

 

Leo Janssen heeft aan het conservatorium in Maastricht zowel klassiek als lichte muziek saxofoon gestudeerd. Sinds 1986 is Leo verbonden aan het Metropole orkest. Daarnaast speelt hij in het Leo Janssen Quartet en maakt hij heel uit van het duo Derix/Janssen.

 

Trombone was het eerste instrument van Bart Deckers. Op zijn 18e maakte hij de overstap naar tuba. Aan het conservatorium in Enschede heeft Bart zijn studie hiervoor gevolgd. De symphonische orkesten zijn Bart's passie. Hij is al met diverse orkesten op tournee geweest.